zaterdag 21 december 2013

Lees dit boek!


Lees dit boek is een app ontwikkeld door WPG Uitgevers. Ik heb deze app gisteren gedownload en vond het wel een blogpost waard! 


Wanneer je de app Lees dit boek opent zie je een overzicht van twintig boeken. Deze boeken zijn uitgekozen door medewerkers van verschillende, Nederlandse en Belgische, uitgeverijen. Onder andere Orlando, A.W. Bruna en De Bezige Bij werken mee. 

Iedere week wordt de app geupdate en verschijnt er een nieuw overzicht van de twintig beste, nieuwe boeken. Wanneer je een boek aanklikt, krijg je een samenvatting van het boek. Daarnaast staat erbij wie het boek aanraadt en waarom. Voornamelijk dit vind ik erg leuk! Als iemand enthousiast is over een boek en uitlegt waarom, ben ik sneller geneigd om het zelf ook te lezen. 
 
Verder staat bij elk boek een stukje over de auteur en kun je meteen een fragment lezen . Als je daarna zeker weet dat je het boek wil lezen, kun je het direct kopen. De app biedt vaak kortingen en soms zelfs boeken, tijdelijk, gratis aan. Een nadeel is wel dat je het gedownloade boek alleen in de app kunt lezen en niet op je e-reader. Ik zie het zelf niet zitten om een boek op mijn telefoon te lezen dus zou nooit een boek kopen via deze manier. 

De app is gratis te downloaden en ik vind het een erg leuke manier om nieuwe boeken te ontdekken. Ik heb de nieuwe Joyce Maynard en Jonas Jonasson al aan mijn lijstje toegevoegd!



1 opmerking:

  1. Ja, ik ben ook helemaal enthousiast over deze app! Echt een fijne manier om nieuwe boeken te ontdekken. En handig voor onderweg!

    BeantwoordenVerwijderen