maandag 30 december 2013

Reading Challenge 2014



Eind 2011 stelde ik mezelf het volgende doel: in 2012 zou ik 100 boeken lezen. Ik heb me dat jaar een paar keer afgevraagd of ik het wel zou halen maar uiteindelijk is het gelukt! Eind november 2012 kon ik het honderdste boek afstrepen.  Een leuke, uitdagende challenge maar af en toe ook lastig. 

Een reading challenge is een goede stok achter de deur: je bent eerder geneigd verder te lezen in je boek, in plaats van uren doelloos rond te surfen op internet. Maar aan de andere kant heb ik in 2012 ook weleens met tegenzin gelezen. Je moet die honderd boeken halen, dus je moet soms ook lezen als je geen zin hebt. Niet  zo bevorderlijk voor je leesplezier en dat is zonde want lezen moet vooral leuk zijn!

Daarom besloot ik om in 2013 geen Reading Challenge te doen. Het was mijn afstudeerjaar en ik wilde mezelf niet dwingen om te lezen als ik daar geen zin in had of tijd voor had.  Toch is het geen slecht jaar geweest: ik heb 85 boeken gelezen, een mooi getal. 



Voor 2014 wil ik mezelf toch weer uitdagen. Dit keer heb ik drie challenges bedacht: 

- Iedere maand minstens 6 boeken lezen

- Minstens zoveel boeken lezen als in 2013 (85)

- In 2014 minstens 10 Engelse boeken lezen

Als ik zes boeken per maand lees, zou ik in 2014 72 boeken moet lezen. Dat is voor mij niet per se een uitdaging maar wel als ik er minstens 6 per maand moet lezen. Ik lees namelijk vooral heel veel in de zomermaanden; dan kan ik zo 13 boeken in de maand lezen. Maar in sommige maanden, zoals afgelopen november, lees ik veel te weinig. In 2014 wil ik dat voorkomen, vandaar deze uitdaging!

In totaal wil ik wel meer boeken lezen dan 72 dus mijn tweede uitdaging zal zijn om minstens zoveel boeken te lezen als afgelopen jaar (85 boeken). 

Vorig jaar las ik weleens een Engels boek omdat ik bezig was met een Engelstalige minor. Na afloop van die minor heb ik geen Engels boek meer gelezen en dat vind ik jammer. Het lezen van Engelse boeken is een leuke manier om je Engels bij te houden dus dit lijkt mij een mooie uitdaging. 

Op mijn blog zal ik iedere maand bijhouden hoe het gaat met mijn Reading Challenge. En iedereen die ook mee doet aan een Reading Challenge: veel succes en plezier!

1 opmerking:

  1. Kan ik er nog een challenge bij? Misschien is de uitdaging 'Ik lees Nederlands!' ook wat voor jou?

    http://www.ingeleest.nl/ik-lees-nederlands/

    BeantwoordenVerwijderen