zondag 29 december 2013

Saskia Noort – Debet


Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen.

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub.

Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Debet is het vervolg op De eetclub, een van de bekendste boeken van Saskia Noort. Het was voor mij alweer een aantal jaar geleden dat ik De eetclub las, ik was een jaar of vijftien. Dat boek was mijn eerste kennismaking met het populaire genre literaire thriller. Ik had niet verwacht dat er ooit een vervolg zou komen op De eetclub, het verhaal leek afgerond. Maar ik was blij verrast toen ik hoorde dat Saskia Noort met Debet kwam. 

De boeken van Saskia Noort lezen altijd als een trein maar haar laatste twee boeken, Koorts en De verbouwing, vond ik minder. De boeken lezen nog steeds lekker weg maar het verhaal werd steeds ongeloofwaardiger. 

Over Debet ben ik wel enthousiast!  Omdat het alweer een jaar of 8 geleden was dat ik De eetclub las, was ik bang dat ik niet alles zou kunnen volgen. Dat was gelukkig helemaal niet het geval. Je zou dit boek zelfs kunnen lezen zonder dat je De eetclub ooit gelezen hebt. Dat is wel minder leuk natuurlijk. Ik heb dit boek in een middag uitgelezen: het is spannend en leest lekker weg. Dit boek behoort zeker niet tot de beste thrillers die ik de afgelopen jaren gelezen heb maar ik heb het met plezier gelezen. Zeker als je ooit De eetclub heb gelezen, kun je Debet niet missen. 

Cijfer: 7,2

2 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit iets van Saskia Noort gelezen, misschien moet ik De eetclub maar eens lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee, leuk dat je reageert! :) De eetclub is wel een aanrader, net als Terug naar de kust. Haar latere boeken vind ik minder!

      Verwijderen