vrijdag 31 januari 2014

Nieuwe boeken geshopt



Afgelopen week kocht ik een aantal nieuwe boeken, sommige bij de boekwinkel en een paar bij de kringloopwinkel. Eens in de zoveel tijd loop ik de kringlookwinkel binnen en vaak ben ik blij verrast. Tussen de schappen liggen hele recente, nieuwe boeken en deze zien er vaak nog goed uit ook! Soms lijken de boeken niet eens gelezen. Een goeie tip dus om een keer bij je lokale kringloopwinkel naar binnen te lopen en wat rond te snuffelen. 

Ik begin met de twee boeken die ik bij de boekenwinkel kocht:

Joyce Maynard – Mijn zusje  
Wanneer het hun vader, de politieagent belast met het onderzoek, niet lukt een seriemoordenaar te pakken, zien twee zusjes hoe hij hier langzaam aan onderdoor gaat. Ze besluiten hun vader te helpen en de moordenaar uit de tent te lokken, met dramatische gevolgen…
Pas jaren later weet de oudste zus de dader op te sporen. Hierdoor komt echter onverwachts een diep begraven familiegeheim aan het licht.

De boeken van Joyce Maynard vallen mij tot nu toe nooit tegen. Een lang weekend is een van mijn favorieten en ook Dochters van het land vond ik erg mooi. Reden genoeg om haar nieuwe boek aan te schaffen. 

Joël Dicker  - De waarheid over de zaak Harry Quebert   
New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

Dit boek werd dinsdag in De Wereld Draait Door verkozen tot Boek van de maand. Het verhaal sprak mij aan en het is een lekker dik boek. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. 

Bij de kringloopwinkel kocht ik nog drie boeken, voor drie euro per stuk! Ze zien er alle drie nog super netjes uit, dus dat is echt een koopje. 

Hypnose & Contract – Lars Kepler
Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst kennis met de boeken van Lars Keper en las ik de serie over rechercheur Joona Lima. Vier boeken zijn er tot nu toe verschenen en dit zijn de eerste twee delen. Ik heb de boeken al gelezen maar voor die paar euro vond ik het leuk om ze in mijn boekenkast te hebben. Hetzelfde geldt voor het volgende boek:

Paolo Giordano – De eenzaamheid van de priemgetallen.
Dit boek zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Het is alweer een jaar of vier/vijf geleden dat ik dit boek las en ik zou het wel weer eens opnieuw willen lezen. Daarnaast vond ik het ook gewoon een mooie toevoeging aan mijn boekenkast!

Welke boeken zou jij graag willen lezen? En koop je weleens boeken bij de kringloopwinkel?

3 opmerkingen:

  1. Oeh, wat een mooie aankopen. Ik vind het ook heerlijk om boeken te shoppen bij de kringloopwinkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De eenzaamheid van de priemgetallen is echt zo mooi! Die zou ik ook wel meenemen in de kringloop :)

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Contract van Lars Kepler en De Eenzaamheid van de priemgetallen van Giordano zijn geweldig! Voor drie euro per stuk, dat kan je inderdaad niet laten liggen.

    BeantwoordenVerwijderen