vrijdag 22 november 2013

Op mijn nachtkastje...



Wanneer ik een boek uit heb, ligt er altijd weer een stapel nieuwe boeken op me te wachten. Na het uitlezen van De Wertheims afgelopen week, wist ik niet welk boek ik als volgende wilde lezen. Ik kon kiezen uit de volgende boeken:

Julia Navarro – Zeg me wie ik ben

Een journalist wil meer te weten komen over zijn overgrootmoeder. Het enige wat van haar bekend is, is dat ze vlak voor de Spaanse Burgeroorlog het land ontvluchtte en daarbij haar man en kind achterliet.
Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt wat voor bijzondere vrouw deze Amelia Garayoa is geweest, wier leven zich afspeelde in de grote politieke brandhaarden in het Europa van de 20ste eeuw: Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, Rusland in de tijd van Stalin, nazi-Duitsland, fascistisch Italiƫ en het naoorlogse Berlijn tot aan de val van de Muur in 1989.

Vier mannen veranderen het leven van Amelia voorgoed: de zakenman met wie ze een verstandshuwelijk aangaat, de revolutionair met wie ze wegvlucht, de journalist die haar aan de Britse geheime dienst voorstelt en de nazi die, ondanks zijn afschuw van Hitler, Duitsland nooit zal verraden. Geconfronteerd met onrechtvaardigheid en onvrijheid besluit de strijdvaardige Amelia, zelf het slachtoffer van een fatale keuze die ze vroeg in haar leven heeft gemaakt, dat ze niet langer neutraal kan blijven...
 
Dit boek kocht ik vorige week in Nijmegen, in een boekenoutlet. Voor vijftien euro kon ik ‘m meenemen terwijl die eigenlijk rond de 25 euro kost. Koopje dus! Zeker als je bedenkt dat het boek 830 pagina’s heeft… Omdat ik net een historische roman uit had, besloot ik niet voor deze te kiezen (en omdat ik stiekem ook een beetje op zie tegen het aantal bladzijdes ;)) 

Audrey Niffenegger – De tweeling van Highgate

De tweelingzusjes Julia en Valentina hebben een abnormaal sterke onderlinge band. Op een dag krijgen ze een brief van een Engelse advocaat. Hun tante Elspeth Noblin, die ze nooit ontmoet hebben, is overleden en laat haar Londense appartement na aan haar nichtjes.


Nadat ze van hun verbazing bekomen zijn, besluiten de meisjes deze kans op avontuur te grijpen en te verhuizen naar Elspeths prachtige flat, die uitkijkt op de Highgate begraafplaats in Londen. Ze leren de andere bewoners van het gebouw kennen, onder wie Robert, de minnaar van hun overleden tante Elspeth, die alles over de begraafplaats lijkt te weten. Gaandeweg ontdekken de meisjes dat er nog veel leven is op Highgate. Vooral hun tante lijkt haar aardse leven niet goed achter zich te kunnen laten...

Hier schreef ik vorige week al over. Dit boek kocht ik voor vier euro bij de Kruitvat. Omdat ik net een spookverhaal gelezen had, Het victoriaanshuis, besloot ik deze nog even te laten liggen. Daarnaast lag er een aantal veel spannendere boeken op mij te wachten, namelijk van Stephen King! 

Drie boeken van Stephen King

De drie boeken van Stephen King: Het, Dromenvanger en Alles is eventueel. De eerste boeken zijn verfilmd als It en Dreamcatcher, het laatste is een verhalenbundel. 

Nog nooit heb ik een boek gelezen van Stephen King, en dat kan natuurlijk niet als boekenliefhebber. Ik vond dat het tijd werd voor mijn eerste Stephen King boek maar met welk boek begin je dan? Ik vroeg advies aan een vriend (en Stephen King fan) en hij leende mij deze drie boeken. Zijn advies was om te beginnen met de verhalenbundel. 

Dus daar ben ik nu in begonnen! Twee verhalen heb ik tot nu toe gelezen en het bevalt goed. Ik hou wel van verhalenbundels, zeker als het allemaal spannende verhalen zijn. Gelukkig heb ik nog geen nachtmerries gehad maar wie weet komt dan nog… hopelijk kan ik over een paar dagen een recensie schrijven over Alles is eventueel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten