woensdag 28 december 2011

De bieb


Omdat boeken lezen een dure hobby is kan de bibliotheek uitkomst bieden. Buiten het feit dat boeken lenen goedkoper is dan kopen heeft de bieb nog wat andere voordelen. Ik heb zelf ongeveer 38 euro betaald voor een jaar onbeperkt boeken lenen. In totaal mag je dan 15 boeken thuis hebben. 
  • Voordat je naar de bieb gaat kun je tegenwoordig op de meeste sites van de bieb, opzoeken welke boeken aanwezig zijn en welke niet. Dit bespaart heel wat zoekwerk. Ook kun je zien tot wanneer een boek uitgeleend is.
  • Nieuwe boeken zijn vaak snel en voor een lange tijd uitgeleend. Wil je een boek toch graag snel lezen? Dan kun je het reserveren.
  • Voor een paar euro kun je de bieb een boek laten kopen dat je graag wilt lezen. Ik heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van deze service maar een voordeel is het zeker: 3 euro voor een boek is een stuk minder dan 20,-
  • Te weinig tijd gehad om je boek te lezen? Of te weinig tijd om er een terug te brengen naar de bieb? Via de site van de bieb kun je boeken verlengen. Een paar dagen voordat je te laat bent krijg je ook een mailtje met herinnering. Ideaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten