zondag 29 januari 2012

Confessions

-    Als ik aan een boek begin moet ik het ook uitlezen van mezelf. Gelukkig maak ik meestal wel de goede keuzes in boeken maar af en toe zit er nog een mindere tussen. Zo heb ik me vorig jaar door Julie & Julia heen moeten worstelen. Meestal is het andersom maar in dit geval was de film toch echt leuker.
-    Mijn eigen boeken wil ik zo mooi mogelijk houden. Geen ezelsoortjes maken en ik leg mijn boek ook nooit opengeslagen ergens neer waardoor de kaft breekt. Dit in tegenstelling tot de bieb boeken haha. Die zitten na gebruik vol ezelsoortjes.
-    Soms moet ik een boek gewoon hebben. Ook al heb ik het al geleend bij de bieb en gelezen. Eigenlijk zonde van mijn geld want vaak komt herlezen er niet van. Maar ik kan het toch niet laten. Zo heb ik o.a. Het leven van Pi en De schaduw van de wind gekocht nadat ik deze geleend had, met het idee ze te herlezen. Is er nog steeds niet van gekomen.
-    Ik kan heel erg zeuren over boekverfilmingen. Zo heb ik jaren lang geen Harry Potter film kunnen bekijken. Ondertussen heb ik mezelf ( grotendeels ) over deze aversie heen gezet. Alhoewel… toen ik de trailer Extremely Loud and Incredibly Close zag kon ik wel janken van ellende.
-    Voordat ik ga slapen moet ik altijd nog even lezen in bed. Anders lukt het me niet om te slapen. Denk dat het komt omdat je met een boek je gedachten kan verzetten waardoor je niet piekerend over de dag in slaap valt.
-    Mijn ideale vakantiedag: aan het strand/zwembad liggen met een boek. Af en toe een duik in het water en ik ben een tevreden mens.

1 opmerking:

  1. Wat is lezen toch heerlijk he! ik heb zelf een challenge voor 2012 om 50 boeken te lezen maar aangezien ik op het moment zo vreselijk druk ben kom ik er helaas niet aan toe.. Heb jij nog boeken die je aanbeveelt?!

    BeantwoordenVerwijderen