dinsdag 28 januari 2014

Tamar Cohen – De wraak van de minnares


‘Je kunt niet iemand uit je leven bannen die er niet uit verbannen wil worden’. 
 
De wraak van de minnares gaat over Sally. Vijf jaar lang had ze een affaire met Clive maar van de een op andere dag dumpt hij haar. Hij kiest voor zijn vrouw en kinderen. Sally blijft gebroken achter. Ze heeft een slechte relatie met haar vriend en voor haar kinderen heeft ze weinig aandacht (meer). 

In dagboekvorm wordt beschreven hoe Sally omgaat met haar woede en verdriet. Niet al te best, blijkt al snel. Ze raakt steeds meer geobsedeerd door het leven van Clive en zijn gezin en begint het gezin te stalken. In eerste instantie zoekt ze steeds contact met Clive maar wanneer hij haar begint te negeren, dringt ze het leven van de andere gezinsleden binnen. Ze maakt afspraken met Clive’s vrouw en dochter en zoekt zijn zoon op wanneer hij aan het werk is in een café.  Haar obsessie neemt steeds heftigere vormen aan en je voelt dat het helemaal de verkeerde kant opgaat… 

Omdat het boek in dagboekvorm geschreven is, krijgt je een kijkje in het hoofd van Sally. Je voelt als lezer goed aan dat Sally steeds verwarder begint te raken en dat haar stalkgedrag steeds verder gaat. Ondertussen laat Clive duidelijk merken dat hij niet gediend is van haar gedrag en dat dit consequenties zal hebben. Zo loopt de spanning in het boek steeds verder op. 

Ik vind dit een erg sterk boek omdat je goed mee kan voelen met de hoofdpersoon. Niet dat je haar gedrag altijd begrijpt maar het maakt je wel boos of je krijgt er plaatsvervangende schaamte van. Ik zou dit boek niet omschrijven als thriller maar het heeft er wel wat van weg. De sfeer wordt steeds beklemmender en de hoofdpersoon verliest de grip op haar leven beetje bij beetje. De wraak van de minnares is een goed geschreven, spannende roman met een verrassende twist op het eind. 

Cijfer: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten