zondag 23 maart 2014

Esther Verhoef – De kraamhulp


Vorige maand kwam het nieuwe boek van Esther Verhoef uit: De kraamhulp. Vorige thrillers van deze schrijfster heb ik met veel plezier gelezen, en De kraamhulp zou haar spannendste boek zijn…
 
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. 

Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...

De kraamhulp is geschreven vanuit het perspectief van drie vrouwen: Didi, Miriam en Hennequin. Doordat het boek dus ook geschreven is vanuit het oogpunt van Hennequin, weet je als lezer al meteen dat er echt iets mis is met deze vrouw. Terwijl Miriam zich verder verdiept in haar leven, en meer te weten komt over haar verleden besef je als lezer alleen maar meer hoe gevaarlijk de kraamhulp van Didi is. Ondertussen vertrouwt Didi haar kraamhulp volledig. Ze is ongelooflijk onzeker over het moederschap, lichamelijk gaat het slecht met haar en van haar haar man kan ze weinig steun verwachten. Ze is volledig afhankelijk van Hennequin. 

De spanning in het boek wordt erg goed opgebouwd. Als lezer hou je je hart vast voor de kwaadaardige ideeën die Hennequin heeft, over wat ze wil doen met Didi, haar man en de kleine baby. Dat Didi zo afhankelijk en kwetsbaar is, maakt Hennequin alleen maar gevaarlijker. De ontknoping van het boek vond ik erg sterk en onverwacht, vooral de laatste bladzijde liet me wel even in shock achter! De kraamhulp is wat mij betreft zeker de engste thriller van Esther Verhoef tot nu toe!

Cijfer: 7,5

1 opmerking: