maandag 10 maart 2014

Bart Chabot – Triggerhappy


Triggerhappy werd in November besproken bij De Wereld Draait Door, in de rubriek Boek van de Maand. De boekverkoper die het boek besprak maakte mij nieuwsgierig, hij omschreef Triggerhappy als een thriller maar daarnaast ook een psychologische roman. 


Het verhaal gaat over de chirurg Frank Versteeghe. Hij gaat met zijn tweede vrouw vier weken op vakantie naar Frankrijk maar ontspannen kan hij daar niet. Hij heeft het gevoel bekeken te worden en heeft herinneringen aan een man die hem in het verleden meerdere keren heeft bezocht. Frank vraagt zich af wie deze man eigenlijk is en wat hij van hem wil. 

Tussen de gedeeltes van Frank in Frankrijk door, kom je als lezer meer te weten over de jeugd van Frank. Tijdens het lezen van deze hoofdstukken, krijg je al snel het idee dat Frank niet echt een frisse meneer is. Hij manipuleert zijn ouders, doet rare dingen met de poppen van zijn zus en laat de hond van het gezin verdwijnen. Deze hoofdstukken prikkelden mijn nieuwsgierigheid en de spanning werd goed opgebouwd. 

Helaas maakt het boek deze spanning niet waar. De hoofdstukken die zich in het nu, in Frankrijk, afspelen, zijn niet zo boeiend. Terwijl je het boek leest, wacht je op het moment totdat het duidelijker wordt wat er echt mis is met Frank, en wat hij uitvoert als hij een paar dagen langer dan zijn vrouw in Frankrijk blijft. Maar het blijft erg vaag waardoor ik steeds met heel veel vraagtekens zat. En deze vragen werden ook aan het eind van het boek niet beantwoordt waardoor ik met een ontevreden gevoel bleef zitten. 

Cijfer: 6


Geen opmerkingen:

Een reactie posten