zaterdag 14 juni 2014

Jane Casey – De vreemde bekende

Al een tijd ben ik fan van de boeken van Jane Casey. Haar eerste boek Spoorlos was al erg spannend en hierna begon ze een serie met Maeve Kerrigan als hoofdpersoon. Een jonge en ambitieuze rechercheur uit Londen. De vreemde bekende is het vierde boek in deze reeks.

Drie vrouwen zijn gewurgd in de geborgenheid van hun eigen huis. Er lijkt een sadistische moordenaar aan het werk die de vrouwen gekend moeten hebben, want in geen van de gevallen zijn inbraaksporen gevonden. Dit is vooralsnog het enige aanknopingspunt voor Maeve Kerrigan in haar onderzoek.

Steeds meer informatie wijst naar een zeer onwaarschijnlijke dader: haar eigen collega Josh Derwent. Aanvankelijk weigert Maeve te geloven dat Josh meer zou kunnen weten, maar geheimen uit zijn verleden beginnen zich te ontrafelen: het is niet de eerste keer dat hij van moord wordt beschuldigd. En hoe goed kent ze hem nou echt?

De vreemde onbekende is een vermakelijk thriller. Het verhaal is onderhoudend en leest lekker weg. De opbouw van het verhaal is redelijk standaard voor een thriller: Maeve gaat regelmatig buiten haar team om op onderzoek uit en ontrafelt zo steeds meer stukjes van de puzzel. En natuurlijk word je een aantal keer op het verkeerde been gezet.

Ondanks dat het verhaal soms wat voorspelbaar is in de opbouw, blijf ik fan van Jane Casey. Haar thrillers zijn net wat beter dan de standaard thriller. Wat hier ook aan bijdraagt is een verhaallijn die door de verschillende delen loopt en steeds terugkomt. Dit zorgt voor een constante dreiging op de achtergrond. Als je nog opzoek bent naar een lekker lezende thriller voor op vakantie zou ik deze aanraden!

Cijfer: 7,5


Geen opmerkingen:

Een reactie posten